bika
PEF
bika
Weekinews
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, o Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint», την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.
 
Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση του HIV στην Ελλάδα, καθώς και για την κοινωνική διάσταση της νόσου και το στίγμα που βιώνουν τα οροθετικά άτομα. Στο σκέλος της πρόληψης, συμφώνησε με την ανάγκη δωρεάν διάθεσης της προφυλακτικής θεραπείας PrEP σε όσα άτομα επιθυμούν να τη λάβουν και αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο των Checkpoint στην έγκαιρη διάγνωση του HIV. “Είμαι εδώ για να στείλω με τον πιο εμφατικό τρόπο το μήνυμα ότι ο ιός HIV όχι απλά θεραπεύεται, αλλά όταν κάποιος πάρει τη σωστή θεραπεία, σταματά και να μεταδίδεται. Η έγκαιρη, δωρεάν και ανώνυμη διάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική. Γι’ αυτό το λόγο, η δουλειά που γίνεται εδώ στα Checkpoint έχει τόσο μεγάλη σημασία” τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο μήνυμα «η επιστήμη έχει προχωρήσει, ήρθε η ώρα να προχωρήσει και η κοινωνία μας» της καμπάνιας «I’m Positive» που υλοποιούν η Θετική Φωνή και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαι εδώ για να στείλω και ένα μήνυμα ότι στην Ελλάδα του 2018 πρέπει να σπάσουμε στερεότυπα και διακρίσεις που έρχονται από το παρελθόν. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη σωστή ενημέρωση. Μία καλά ενημερωμένη κοινωνία, είναι η κοινωνία που δίνει σε όλες και σε όλους ίσες ευκαιρίες, μία κοινωνία η οποία τελικά δεν κάνει διακρίσεις».
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας Νίκος Δέδες ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της παιδείας στην άρση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων που ωθούν ευάλωτες ομάδες στο περιθώριο. Σε αυτή την κατεύθυνση, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Θετικής Φωνής για την εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στο εκπαιδευτικό σύστημα, αποσπώντας την απάντηση του κ. Μητσοτάκη ότι «η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως υποχρεωτικού μαθήματος στα σχολεία».
 
Ο Πρόεδρος της Θετικής Φωνής Νίκος Δέδες δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση: «Η οριστική αναχαίτιση του HIV/AIDS προϋποθέτει την ανάπτυξη των ευρύτερων δυνατών συμμαχιών σε όλο το φάσμα της πολιτικής ηγεσίας και της κοινωνίας μας. Συμπληρωματικά ως προς τη διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης στη θεραπεία, την πρόληψη και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, απαιτείται η αντιμετώπιση των κοινωνικών προσδιοριστών του HIV. Η ισονομία και η ορατότητα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, το δικαίωμα των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θεραπείας, η αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει την εργασία στο σεξ και η καταπολέμηση των στερεοτύπων που επισκιάζουν τις ζωές μας, αποτελούν πολιτικές παρεμβάσεις εξίσου κρίσιμες με την ίδια μας τη θεραπεία».
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Ειδήσεις
 
bika
Intermed
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
Demo
bika
Abbvie
bika
Almora
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20:21
DEMO: Στηρίζει ΜΚΟ για παιδιά τα φετινά Χριστούγεννα
22:33
Πώς θα προστατεύσετε τη μέση σας κατά τη διάρκεια των εορτών
21:49
ΕΦΕΤ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές τους ενόψει γιορτών
12:44
Αγοραφοβία: Οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο
12:16
Τι μπορεί να αποκαλύψει για τη γονιμότητα η αντιμυλλέριος ορμόνη
10:00
Ο απολογισμός της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας για το 2018
15:28
Προχωρά η ελληνοκινεζική συνεργασία σε θέματα Ανδρολογίας – Αντιγήρανσης – Γονιμότητας
14:38
Επιλεκτική έξωση από το Ελληνικό καταγγέλλουν σύλλογοι ατόμων με αναπηρία
07:00
Genomed: Καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής με βάση το DNA
21:58
Ξεκινά το νέο πρόγραμμα του ΚΕΦΙ «Κοντά και στο Σπίτι»
16:03
To παιδικό παραμύθι «Βόλιος Εμβόλιος», για τον εμβολιασμό στηρίζει ο ΦΣΘ
15:13
Roche Diagnostics : Καινοτόμες λύσεις στον τομέα της Αιματολογίας & Αιμόστασης
14:55
Ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα για τα μάτια και την όραση
14:49
Το Magic Diabetes Bus φέρνει τα Χριστούγεννα στην Αθήνα
16:06
Ένας στους δέκα ανθρώπους θα εκδηλώσει έκζεμα κάποια στιγμή στη ζωή του
bika
bika