bika
PEF
bika
Weekinews
Ο οργανισμός «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» υποστήριξε την πρωτοβουλία «Αθλητική Αριστεία - Sports Excellence»
Ο οργανισμός «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» υποστήριξε  την πρωτοβουλία «Αθλητική Αριστεία - Sports Excellence»
Ο οργανισμός «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» και η πρόεδρος, κυρία Αθηνά Πάσσιου υποστήριξαν τη Διεθνή Επιστημονική Διημερίδα με τίτλο «Αθλητική Αριστεία: Αθλήματα Αντοχής», η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΕΚΠΑ και το πρόγραμμα «Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence», στις 1 και 2 Νοεμβρίου, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
 
Στην Επιστημονική Διημερίδα παρευρέθηκαν Έλληνες και ξένοι ομιλητές διεθνούς κύρους, ακαδημαϊκοί, καθώς και καταξιωμένοι προπονητές και αθλητές, ενώ παράλληλα με τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν καινοτόμα διαδραστικά workshops.
 
Το πρόγραμμα «Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence» εφαρμόζει μια ολιστική προσέγγιση για την ενίσχυση νεαρών αθλητών και αθλητριών, αναπτύσσοντας συνεργασίες με αθλητικές Ομοσπονδίες και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και αθλητικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την αθλητική και προσωπική ενδυνάμωση των αθλητών και τη δημιουργία συνθηκών ισότιμης πρόσβασης στην άθληση για όλους. Πρόκειται για ένα elite πρόγραμμα για όλους, ενώ δίνεται ειδική μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες (καρδιοπαθείς, διαβητικούς κ.λπ.) και στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της πατρίδας μας.
 
Η πρόεδρος του «Θάλπος – Ψυχική Υγεία», κυρία Αθηνά Πάσσιου δήλωσε: «Ο τρόπος ζωής και ο τρόπος σκέψης ενδυναμώνονται με τη σωστή άσκηση και διατροφή που ακολουθούμε, καθώς η ψυχική υγεία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τη σωματική. Υποστηρίζουμε την καινοτόμο πρωτοβουλία Sports Excellence. Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα εμβαθύνει ουσιαστικά στις σύγχρονες ανάγκες στον χώρο του αθλητισμού και της άσκησης, καθώς παρέχει για πρώτη φορά ισότιμη πρόσβαση για όλους».
 
Το πρόγραμμα «Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence» υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
 
Λίγα λόγια για τον μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό οργανισμό Θάλπος-Ψυχική Υγεία:
Ο Φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2005 με ενεργητικό ρόλο στην παρέμβαση και ενημέρωση για την ψυχική υγεία και στη διαχείριση προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας. Ο θεμέλιος λίθος του Φορέα ήταν η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία των δύο Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στεγαστικού τύπου για ψυχικά πάσχοντες, το «Θάλπος Αττικής» και το «Θάλπος Καλαμάτας» και λειτουργούν σύμφωνα με το Ελληνικό Μεταρρυθμιστικό Πλαίσιο Ψυχικής Υγείας του Προγράμματος «Ψυχαργώς» και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, από το 2007, ο Φορέας έχει συνεργαστεί με τοπικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς για την ανάπτυξη και εφαρμογή λεπτομερούς στρατηγικής σχεδίων δράσης σχετικά με την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την κοινωνική ένταξη, την ψυχική υγεία και ευημερία, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες προς την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων μακροπρόθεσμα. 
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Ειδήσεις
 
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
Demo
bika
Almora
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18:53
Στα μωβ «ντύθηκε» το Πανεπιστήμιο Αθηνών
18:42
Ελληνοκινεζική «συμμαχία» με επίκεντρο την ανδρολογία
18:31
Νέα ανησυχητική μόδα απ’ την Αμερική: Η... αυτοσχέδια οδοντιατρική!
08:15
Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Ένα βήμα πιο κοντά στη μητρότητα με PRP
08:00
Αντιμετώπιση της χρόνιας προστατίτιδας με κρουστικά κύματα
07:00
Πότε είναι απαραίτητη η ορθοδοντική θεραπεία και γιατί
07:00
Πρεσβυωπία : Η «νόσος» που αφορά όλους τους ενήλικες μετά τα 40
00:10
Πρωτοποριακή μέθοδος λαπαροσκοπικής ενδοπεριτοναϊκής χημειοθεραπείας
00:04
Ενημέρωση για την πρόληψη του διαβήτη με τη δράση See it. Slow it. Stop it.
23:56
Νέο «καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για την υπερκατανάλωση αντιβιοτικών
03:20
Η οικογένεια στο επίκεντρο της αντιμετώπισης και διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη
03:11
Πότε χρειάζεται θεραπεία η ακμή στους άνδρες
03:04
Κολικός νεφρού: Ένα ύπουλο σύμπτωμα που απειλεί την υγεία
02:56
H DEMO παρούσα στον 36ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας
14:04
Το ρόδι σύμμαχος στην ενδυνάμωση της μνήμης
bika
bika