bika
PEF
bika
Weekinews
Ο ΕΜΑ επανεξετάζει τα αντιβιοτικά με φωσφομυκίνη
Ο ΕΜΑ επανεξετάζει  τα  αντιβιοτικά με  φωσφομυκίνη
Eπανεξέταση των φαρμάκων που περιέχουν το αντιβιοτικό φωσφομυκίνη, το οποίο χρησιμοποιείται σε έναν αριθμό χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να θεραπεύσει ένα φάσμα βακτηριακών λοιμώξεων έχει ξεκινήσει o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων 

Η φωσφομυκίνη, ένα αντιβιοτικό που έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές δεκαετίες, λειτουργεί με έναν μοναδικό τρόπο και βακτήρια ανθεκτικά σε άλλα αντιβιοτικά είναι λιγότερο πιθανό να είναι ανθεκτικά στη φωσφομυκίνη. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των Χωρών- Μελών στις εγκεκριμένες χρήσεις και δόσεις των φαρμάκων που περιέχουν φωσφομυκίνη. 

Ο οργανισμός φαρμάκων της Γερμανίας έχει ζητήσει επανεκτίμηση του ρόλου της φωσφομυκίνης στο πλαίσιο της αυξανόμενης αντοχής στα αντιβιοτικά. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδείξεις και η δόση της φωσφομυκίνης καθώς και η επάρκεια των  πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια και τις  φαρμακολογικές  της  ιδιότητες  θα επαναξιολογηθούν  υπό το φως επικαιροποιημένης γνώσης επί των αντιμικροβιακών θεραπειών.

Η Επιτροπή Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) θα λάβει για το λόγο αυτό υπόψη της τα διαθέσιμα στοιχεία και θα δώσει συστάσεις για το αν οι εγκρίσεις άδειας κυκλοφορίας των φαρμάκων που περιέχουν φωσφομυκίνη θα πρέπει να τροποποιηθούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επανεξέταση της φωσφομυκίνης ξεκίνησε στις 07 Δεκεμβρίου 2018 κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας, βάσει του Άρθρου 31 της Οδηγίας 2001/83/EC.

Η διαδικασία 
Η επανεξέταση διεξάγεται από την Επιτροπή Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP), υπεύθυνη για ερωτήματα σχετικά με τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης , η οποία θα υιοθετήσει τη γνώμη του Οργανισμού. Η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει μία τελική νομικά δεσμευτική απόφαση η οποία θα εφαρμοστεί σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το φάρμακο
Η φωσφομυκίνη είναι ένα αντιβιοτικό που έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές δεκαετίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να θεραπεύσει ένα φάσμα λοιμώξεων. Χορηγείται από του στόματος (ως κοκκία ή ως δισκία), με ενδοφλέβια έγχυση (στάγδην) ή με ενδομυϊκή ένεση.

Όταν χορηγείται από του στόματος χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία ενηλίκων με λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος , οι οποίες προκαλούνται από βακτήρια που είναι ευαίσθητα στις αντιμικροβιακές δράσεις της φωσφομυκίνης. Σε μερικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιείται επίσης για την πρόληψη λοιμώξεων που σχετίζονται με χειρουργικές ή διαγνωστικές επεμβάσεις στο ουροποιητικό σύστημα.

Η έγχυση φωσφομυκίνης είναι εγκεκριμένη για τη θεραπεία ασθενών όλων των ηλικιών με σοβαρές λοιμώξεις όπως η οστεομυελίτιδα (λοίμωξη των οστών) , επιπεπλεγμένες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος , μηνιγγίτιδα και βακτηριαιμία από άλλες λοιμώξεις. Η έγχυση φωσφομυκίνης διατηρείται ως εφεδρεία για να χρησιμοποιηθεί όταν άλλα αντιβιοτικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή δεν είναι αποτελεσματικά.

Η φωσφομυκίνη για ενδομυϊκή ένεση έχει εγκριθεί για τη θεραπεία ή την πρόληψη διάφορων λοιμώξεων συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων του ουροποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος.

Τα φάρμακα που εμπεριέχουν φωσφομυκίνη κυκλοφορούν στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στη Βουλγαρία, στην Κροατία, στην Τσεχία, στη Δανία, στην Εσθονία, στη Φινλανδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ελλάδα , στην Ουγγαρία, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στη Λιθουανία, στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Ρουμανία, στη Σλοβακία, στην Ισπανία, στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο με διάφορα εμπορικά ονόματα όπως Afastural, Berny Adulti, Danifos Adulti, Fomicyt, Fosfocin, Fosfocina, Fosfocine, Fosfopharm, Fosfuro, Fosmol, Fostrofemge, Gynofostrome, Infectofos, Infeur Adulti, Interfos, Monural, Monuril, Monurol, Rapidnorm, Solufos, Symural, Uridoz, Urifos, Urinex, Urofast, Uromaste, Uroseptic.
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Φάρμακο
 
bika
Intermed
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
Demo
bika
Abbvie
bika
Almora
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
14:36
Προειδοποίηση ΕΟΦ για επικίνδυνα προϊόντα που διακινούνται στο διαδίκτυο
19:37
«Καμπανάκι» ΕΟΦ για προϊόν για προβλήματα ακοής
15:13
ΠΕΦ: 200 εκατ. ευρώ η ζημία για το κράτος και τους ασθενείς από τη χαμηλή διείσδυση των γενοσήμων
14:11
Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στη Θεσσαλονίκη λόγω της κακοκαιρίας
13:39
ICAP: Χαμηλή η παραμένει η διείσδυση γενοσήμων στην Ελλάδα
14:49
Κομβικός ο ρόλος του φαρμακοποιού στην υγεία των πολιτών
13:48
Θ. Τρύφων : Ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην πολιτική φαρμάκου
16:45
Αντίδραση του ΣΦΕΕ στις δηλώσεις Ξανθού για το φάρμακο
19:53
Ο ΕΜΑ επανεξετάζει τα αντιβιοτικά με φωσφομυκίνη
18:54
Νέο ΔΣ στο PhRMA Innovation Forum και ένταξη νέων μελών
13:54
Καλά νέα από τη θεραπεία CAR - T για τους αιματολογικούς καρκίνους
13:33
Νέα δεδομένα για θεραπεία για το ανθεκτικό λέμφωμα
19:45
ΕΟΦ:Τα βιο-ομοειδή φάρμακα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά
21:31
ΣΦΕΕ: Οι αλλαγές στο clawback τιμωρούν την ανάπτυξη
16:09
Νέα θεραπεία συντήρησης για το πολλαπλούν μυέλωμα
bika
bika