bika
DEMO
bika
Weekinews
10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών
10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών
Mε την συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων ομιλητών, εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας ,του Υπουργείου Υγείας, συλλόγων ασθενών, φορέων των υγειονομικών και των τοπικών αρχών, πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή έναρξης του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (ΠΕΦΝΙ) με γενικό τίτλο «Βαδίζοντας προς το κοινό Ευρωπαϊκό όραμα για τη Νοσοκομειακή Φαρμακευτική. Διεπιστημονική συνεργασία ως παράμετρος επιτυχίας», που καμβάνει χώρα στην Καλαμάτα ( 10-13/5/18).
 
 Στην εναρκτήρια ομιλία της η Πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ κ. Δέσποινα Μακριδάκη τόνισε μεταξύ άλλων πώς «η  πρώτη μας δέσμευση , ως Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, έναντι των ασθενών είναι να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουν τη βέλτιστη φαρμακευτική φροντίδα, μαζί με την απαραίτητη ενημέρωση και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο διαδικασιών που είναι διαφανές, ασφαλές και πλήρως ελεγχόμενο».
 
Επίσης σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης , η αποτελεσματική λειτουργία των επιτροπών Φαρμάκων & Φαρμακοεπαγρύπνησης, των Επιτροπών Νοσοκομειακών Λοιμώξεων & των ΟΕΚΟΧΑ, η επιστημονική εποπτεία με τον απαραίτητο σχεδιασμός της ανάπτυξης και λειτουργίας των μονάδων διάλυσης κυτταροτοξικών και βιολογικών φαρμάκων, η ουσιαστική και πλήρης αξιοποίηση στοιχείων από τα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα, οι υπηρεσίες Κλινικής Φαρμακευτικής και η συμμετοχή στην ομάδα φροντίδας του ασθενή, αποτελούν τα δεδομένα για την επόμενη φάση μετάβασης στα ελληνικά νοσοκομεία και υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα για συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικότητας της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής με προτεραιότητα εφαρμογής στους ήδη υπηρετούντες φαρμακοποιούς».
 
Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός. Χαιρετισμό στον οποίο τόνισε μεταξύ άλλων πώς «οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί αποτελούν σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο για την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των νοσοκομείων. Η αναβάθμιση του ρόλου του νοσοκομειακού φαρμακοποιού αποτελεί για το Υπουργείο Υγείας απαραίτητη προϋπόθεση για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικής συνολικής διαχείρισης των φαρμάκων, στο ΕΣΥ».
 
Χαιρετισμό απηύθηναν η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών κυρία Ζωή Γραμματόγλου, ο Πρόεδρος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριος Ρέκκας , ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών κ. Νίκος Κόλμαν, ο εκλεγμένος πρόεδρος της EAHP κ.Petr Horak και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Παύλος Μπουζιάνης ενώ διαβάσθηκε χαιρετισμός του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης με θέμα «Παγκόσμια Υγεία και Λοιμώδεις ασθένειες . Η σημερινή κατάσταση και οι μελλοντικές προκλήσεις σε έναν συγκλίνοντα κόσμο».
 
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Φάρμακο
 
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
bika
PEF
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15:06
ΣΦΕΕ και ΠΕΦ έστειλαν προτάσεις στη Κυβέρνηση για αναπτυξιακά μέτρα στο φάρμακο
19:00
Οι κόκκινες γραμμές των πολυεθνικών φαρμακευτικών και τι ζητούν για την μεταμνημονιακή εποχή
18:10
ΠΕΦ: Προσφυγή στο ΣτΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το καταστροφικό σύστημα τιμολόγησης
17:30
Ενεργοποιείται η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα
07:10
Demo: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που νίκησε την κρίση και κατέκτησε τις διεθνείς αγορές
13:29
Νέα επικουρική θεραπεία για ασθενείς με μελάνωμα θετικό για τη μετάλλαξη BRAF
12:40
Ελληνική καινοτομία για ασθενείς με οστεοπόρωση
12:49
ELPEN:Αναγνωρίζεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς το Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της
15:31
Λιγότερο από 80 εκ. ευρώ το μερίδιο της Ελλάδας στις κλινικές μελέτες όταν διεθνώς επενδύονται 75 δις ευρώ
07:50
PIF:5+1 Προτάσεις για το clawback και τη φαρμακευτική δαπάνη
16:26
10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών
21:03
Ψωρίαση: Νέα τοπική αγωγή ταχείας δράσης σε μορφή αφρού
18:44
ΕΕ: Εγκρίθηκε νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2
14:27
ΣΦΕΕ: Πρέπει να παταχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας στο φάρμακο
13:52
ΠΦΣ: Ζητά τα ονόματα των φαρμακοποιών που εμπλέκονται στο κύκλωμα φαρμάκων
bika
bika