bika
DEMO
bika
Weekinews
Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για το ωράριο των φαρμακείων -Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις
Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για το ωράριο των φαρμακείων -Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις
Κλείσιμο φαρμακείων και αδυναμία πρόσβασης των ασθενών στα φάρμακά τους προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ)  ότι θα φέρει η νέα ρύθμιση για το ωράριο των φαρμακείων που περιλαμβάνεται, , στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα  για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης που κατατέθηκε τη Τρίτη  στη  Βουλή.
 
Συγκεκριμένα  στο πολυνομοσχέδιο  θεσπίζετε ελάχιστη υποχρεωτική λειτουργία 40 ωρών την εβδομάδα για τα φαρμακεία ενώ ορίζεται ότι « όλα τα φαρμακεία συμμετέχουν υποχρεωτικά στις καθοριζόμενες σύμφωνα με το παρόν διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις».
 
 Όμως δίνει τη δυνατότητα στο φαρμακοποιό να επιλέξει να λειτουργεί και πέρα των 40 ωρών (διευρυμένο ωράριο) με  υποχρεωτική συμμετοχή στις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις όπως αναφέρεται  «….κάθε επιχείρηση νόμιμου φαρμακείου, δια του νομίμου εκπροσώπου της, δύναται να επιλέξει ωράριο λειτουργίας του φαρμακείου του, καθ’ υπέρβαση των χρονικών ορίων της παρ.1 . Η επιχείρηση φαρμακείου που επιλέγει το κατά το προηγούμενο εδάφιο διευρυμένο ωράριο εξακολουθεί να έχει τις υποχρεώσεις που συνεπάγονται οι παρ.1 και 2 του παρόντος. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης υποχρεωτικά δηλώνει ανά δίμηνο κάθε έτος και τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη του διμήνου αυτού, τις ώρες και ημέρες σε εβδομαδιαίο προγραμματισμό, που επιλέγει σύμφωνα με την παρούσα παράγραφο να λειτουργήσει πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου, στους κατά τόπον αρμόδιους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον κατά τόπον αρμόδιο Περιφερειάρχη…»
 
«Η κυβέρνηση κάνοντας βαθιά υπόκλιση στις επιταγές της Τρόικα, συνεχίζει το  καταστροφικό έργο των προκατόχων της, «ρυθμίζει» το ωράριο λειτουργίας  … απορρυθμίζοντας το , θεωρώντας ότι οι νόμοι της αγοράς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Υγεία» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΠΦΣ.
 
Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι η απελευθέρωση του ωραρίου προς όφελος του ανταγωνισμού θα έχει επιπτώσεις στους ασθενείς και υπενθυμίζουν το παράδειγμα των ΜΥΣΥΦΑ, οι τιμές των οποίων κινούνται διαρκώς ανοδικά.
 
«Είναι προφανές ότι η ασυδοσία που θα επικρατήσει, θα καταργήσει ουσιαστικά τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις ,θα προκαλέσει  σύγχυση στους πολίτες που δεν θα γνωρίζουν πότε ανοίγουν  και πότε κλείνουν τα φαρμακεία. Θα ακολουθήσουν προβλήματα στην προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα τους, γιατί ο ανταγωνισμός θα προκαλέσει το κλείσιμο των μικρών φαρμακείων που βρίσκονται σε μη κεντρικά σημεία και βέβαια ανοίγει η κερκόπορτα για την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων στην φαρμακευτική περίθαλψη» υποστηρίζει ο ΠΦΣ.
 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση τους φαρμακοποιούς της  χώρας για να προχωρήσουν αν χρειαστεί σε κινητοποιήσεις διαμηνύοντας στη κυβέρνηση ότι «έχουμε αποδείξει ότι οι Υπουργικές Αποφάσεις  καταρρίπτονται και τα Μνημόνια απαξιώνονται».

Της Χριστίνας Χατζηπαλαμουτζή 
 
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Φάρμακο
 
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
bika
TOMY
bika
BMS
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20:36
Νέα δεδομένα για το συνδυασμό ανοσοθεραπείας με χημειοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
19:49
Ο Θανάσης Παπαθανάσης νέος αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων φαρμακοποιών
13:01
ΦΣΘ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διακίνηση φαρμάκων στο διαδίκτυο
15:58
ΕΟΦ: Το Diabexin δεν έχει έγκριση για θεραπεία του διαβήτη
15:30
ΣΦΕΕ: Προτείνει τρία βήματα για ένα θεσμικό πλαίσιο με διαφάνεια για τα ιατρικά συνέδρια
13:46
ΠΕΦ: Σε εξαφάνιση των γενόσημων από την ελληνική αγορά οδηγεί η ανατιμλόγηση Μαΐου
19:38
ΣΦΕΕ: Σφάλμα η επέκταση του clawback και η σύνδεση της φαρμακευτικής δαπάνης με το ΑΕΠ
20:00
Αποσύρθηκε φάρμακο για την ημικρανία από την Ελλάδα-Διαμαρτύρονται οι ασθενείς
19:00
Ελπιδοφόρα μηνύματα για την κυστική ίνωση
10:00
Κοινό πλαίσιο αντίληψης στο χώρο της Υγείας απαιτεί η μεταμνημονιακή εποχή
06:45
Εν μέσω αντιδράσεων αναρτήθηκε το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων
15:34
Οργισμένοι οι φαρμακοποιοί με το rebate
19:27
Καρκίνος του πνεύμονα:Θεραπεία αυξάνει σημαντικά τη διάμεση επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου
22:01
Νέα θεραπεία για ασθενείς με εγκατεστημένη αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο
21:15
ΠΦΣ: «Καμπανάκι κινδύνου» για την απόσυρση φθηνών φαρμάκων από την αγορά
bika
bika