bika
PEF
bika
Weekinews
Αποδεκατίζονται από γιατρούς τα Κέντρα Υγείας -Ξεκινάνε οι πράξεις απόλυσης
Αποδεκατίζονται από γιατρούς τα Κέντρα Υγείας -Ξεκινάνε οι πράξεις απόλυσης
Με ακόμα λιγότερους γιατρούς θα λειτουργούν πλέον τα  Κέντρα Υγείας και οι μονάδες του ΠΕΔΥ(πρώην ΙΚΑ) τις επόμενες μέρες, αφού αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία  της απόλυσης των  γιατρών που αποφάσισαν να μην κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τους 2.100 περίπου γιατρούς που στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες του  ΠΕΔΥ  οι 600 από αυτούς  είχαν λάβει διορία από το υπουργείο Υγείας  μέχρι τις 31/12/18 να αποφασίσουν αν θα  κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία για να παραμείνουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ή θα αποχωρήσουν. 

Πρόκειται για γιατρούς  που με δικαστικές αποφάσεις κατά του  νόμου Γεωργιάδη, Ν. 4238/2014 παρέμειναν στο σύστημα διατηρώντας παράλληλα και το ιδιωτικό τους ιατρείο. 

Ο υπουργός Υγείας στη συνάντηση που είχε στις 27 Δεκεμβρίου με αντιπροσωπεία γιατρών του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ δεν έκανε βήμα πίσω στην απόφαση του  λέγοντας τους μάλιστα  ότι δεν απολύονται  αλλά «λήγει ένα ιδιαίτερα «απλόχερο» μεταβατικό διάστημα 4 ετών».

Φεύγουν περίπου 300 γιατροί  
Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες υπολογίζεται ότι από τους 600 γιατρούς οι 300 θα κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και θα αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα υγείας, κάτι που θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στην ήδη αποδεκατισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Παράλληλα θα αποχωρήσουν και 200 γιατροί από τα πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ και διατηρούσαν μέχρι τώρα ιδιωτικό ιατρείο με δικαστικές αποφάσεις.

Ενώ νέος κύκλος απολύσεων αναμένεται το Μάρτιο αφού 200 ακόμα γιατροί των Κέντρων Υγείας (πρώην ΙΚΑ, πρώην ΠΕΔΥ) Ε έχουν επιτύχει με δικαστικές αποφάσεις προσωρινή παραμονή στο σύστημα  μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019.

Κλειστά βρίσκουν τα γραφεία τους οι γιατροί  
Βέβαια κάποιοι βιάζονται ιδιαίτερα να απομακρύνουν τους γιατρούς που τελούν υπό απόλυση στα Κέντρα Υγείας , καθώς σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) πολλοί γιατροί που περιμένουν να τους κοινοποιηθεί η πράξης απόλυσης πηγαίνουν στα γραφεία τους  στις δημόσιες δομές τα βρίσκουν κλειστά υπάρχουν.

Η Ομοσπονδία μάλιστα  απέστειλε τη Τρίτη επείγον έγγραφο στους επιστημονικούς υπευθύνους των Κέντρων Υγείας που εμποδίζουν την εργασία των γιατρών, προειδοποιώντας τους ότι «δεν έχουν δικαίωμα να εμποδίζουν γιατρούς να επιτελούν τα καθήκοντά τους, όσο δεν έχει δημοσιευθεί Πράξη Απόλυσής τους. Η παρεμπόδιση αυτή είναι προδήλως παράνομη και εφόσον γίνει επιφέρει Νομικές συνέπειες».

Πάντως είναι ξεκάθαρο πιά  ότι η προσπάθεια  στελέχωσης της νέας Πρωτοβάθμιας με γιατρούς δεν έχει ανταπόκριση  γεγονός που οδήγησε και στην αναδίπλωση του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική εγγραφή των πολιτών σε οικογενειακό γιατρό γιατί απλά δεν θα μπορούν να το βρουν.

Οπότε πολλοί πολίτες θα αναγκαστούν να επισκέπτονται ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Της Χριστίνας Χατζηπαλαμουτζή 


   
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική Υγείας
 
bika
Intermed
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
Demo
bika
Abbvie
bika
Almora
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19:28
Προσλήψεις 455 μόνιμων γιατρών στα Κέντρα Υγείας- Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων
19:06
ΠΟΕΔΗΝ: Καρκινοπαθείς περιμένουν δύο μήνες για μία εξέταση PET CT-SCAN
13:09
Τροπολογία για παράταση θητείας επικουρικών γιατρών που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ
13:05
Α. Ξανθός : Έγιναν μεταρρύθμισες κατά της διαφθοράς στο φάρμακο
20:14
Αμετάγγιστοι 80 ασθενείς στο Λαϊκό λόγω των ελλείψεων αίματος
20:03
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας κάνει έκκληση για αίμα – Μειώθηκαν τα αποθέματα
15:12
Νέο κρούσμα ξυλοδαρμού γιατρού και νοσηλεύτριας
10:00
Αποδεκατίζονται από γιατρούς τα Κέντρα Υγείας -Ξεκινάνε οι πράξεις απόλυσης
23:04
Επίσκεψη του τομέα Υγείας της ΝΔ στο «Έλενα Βενιζέλου» και το «Αλεξάνδρα»  
22:42
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη θέρμανση στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νίκαιας
22:36
«Ξέμεινε» από ραδιοφάρμακο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου - Στον αέρα οι ογκολογικοί ασθενείς
16:15
ΠΣΕ: Αντίθετος στην ίδρυση Σχολής Εργοθεραπείας στα ΤΕΦΑΑ Θράκης
15:51
Με ένα μόνο γιατρό η παθολογική κλινική του ΓΝ Νάουσας
17:15
Καταργούνται σταδιακά τα βιβλιάρια ασθενείας
17:07
Σοβαρά προβλήματα θέρμανσης σε δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
bika
bika