bika
PEF
bika
Weekinews
Με ένα μόνο γιατρό η παθολογική κλινική του ΓΝ Νάουσας
 Με ένα μόνο γιατρό η παθολογική κλινική του ΓΝ Νάουσας
Με ένα μόνο παθολόγο λειτουργεί η παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου  Νάουσας όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η εν λόγω κλινική αποτελεί  χαρακτηριστικό το παράδειγμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, στην οποία είναι κενές οι 3 από τις 4 οργανικές θέσεις που προβλέπονται. Το αποτέλεσμα της τραγικής υποστελέχωσης είναι ότι εδώ και 20 μέρες η παθολογική κλινική, λόγω ασθένειας της Διευθύντριας της Κλινικής, να λειτουργεί με έναν μόνο ειδικό παθολόγο, που και αυτός σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ  είναι σε αναγκαστική μετακίνηση τα τελευταία δύο χρόνια από την οργανική του θέση στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

«Ο συνάδελφος έχει φτάσει στα όρια της πνευματικής και σωματικής του εξουθένωσης αφού έχει επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου με την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, την λειτουργία του Παθολογικού Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου, τη διασυνδετική των υπόλοιπων Κλινικών του Νοσοκομείου, την κάλυψη του ΤΕΠ αλλά και την εκπαίδευση των τριών ειδικευόμενων της Παθολογικής Κλινικής» επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των γιατρών του νοσοκομείου  εδώ και καιρό, οι οποίοι εξαναγκάζονταν σε εξοντωτική υπερεργασία, κάνοντας 11 ενεργείς εφημερίες το μήνα, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τη διοίκηση, την 3η ΥΠΕ και το υπουργείο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. «Απεναντίας, όχι μόνο έχουν επιδείξει προκλητική και εγκληματική αδιαφορία, αλλά η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου ανάγκασε τον συνάδελφο με «εντέλλεσθε» να πραγματοποιήσει μέσα σε 6 μέρες (από 29/12 έως και 3/1) 5 εφημερίες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια όχι μόνο του συναδέλφου αλλά και των ασθενών» καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.
 
Η Ομοσπονδία απαιτεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου της Νάουσας, την 3η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας να πάρουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη στελέχωση της παθολογικής κλινικής.
 
ΠΟΕΔΗΝ : Η έλλειψη παθολόγου στο Νοσοκομείο Νάουσας  στέλνει τους ασθενείς στη Βέροια
Τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στη παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Νάουσας αναφέρεται σε ανακοίνωση της  και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων  Νοσοκομείων ( ΠΟΕΔΗΝ0   που καταγγέλλει  ότι λόγω τις ελλείψεις γιατρών η κλινική αδυνατεί να εφημερεύει πολλές μέρες του μήνα και οι ασθενείς αναγκαστικά μεταβαίνουν στο νοσοκομείο της Βέροιας για να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου, με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου που φέρνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται ότι η κλινική δεν μπορεί να εφημερεύσει «λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού». 

Τις ημέρες που το τμήμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όλα τα παθολογικά περιστατικά εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο της Βέροιας.

«Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς γίνονται μπαλάκι: όταν κλείνει η παθολογική της Νάουσας διακομίζονται στη Βέροια και όταν ξανανοίγει
επιστρέφουν. Στην καλύτερη περίπτωση, μεταφέρονται σε άλλα τμήματα εντός του ίδιου νοσοκομείου» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Επίσης καταγγέλλει πως το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά χωρίς αξονικό τομογράφο, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί, εδώ και ενάμιση χρόνο!

Της Χριστίνας Χατζηπαλαμουτζή
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική Υγείας
 
bika
Intermed
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
Demo
bika
Abbvie
bika
Almora
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19:28
Προσλήψεις 455 μόνιμων γιατρών στα Κέντρα Υγείας- Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων
19:06
ΠΟΕΔΗΝ: Καρκινοπαθείς περιμένουν δύο μήνες για μία εξέταση PET CT-SCAN
13:09
Τροπολογία για παράταση θητείας επικουρικών γιατρών που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ
13:05
Α. Ξανθός : Έγιναν μεταρρύθμισες κατά της διαφθοράς στο φάρμακο
20:14
Αμετάγγιστοι 80 ασθενείς στο Λαϊκό λόγω των ελλείψεων αίματος
20:03
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας κάνει έκκληση για αίμα – Μειώθηκαν τα αποθέματα
15:12
Νέο κρούσμα ξυλοδαρμού γιατρού και νοσηλεύτριας
10:00
Αποδεκατίζονται από γιατρούς τα Κέντρα Υγείας -Ξεκινάνε οι πράξεις απόλυσης
23:04
Επίσκεψη του τομέα Υγείας της ΝΔ στο «Έλενα Βενιζέλου» και το «Αλεξάνδρα»  
22:42
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη θέρμανση στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νίκαιας
22:36
«Ξέμεινε» από ραδιοφάρμακο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου - Στον αέρα οι ογκολογικοί ασθενείς
16:15
ΠΣΕ: Αντίθετος στην ίδρυση Σχολής Εργοθεραπείας στα ΤΕΦΑΑ Θράκης
15:51
Με ένα μόνο γιατρό η παθολογική κλινική του ΓΝ Νάουσας
17:15
Καταργούνται σταδιακά τα βιβλιάρια ασθενείας
17:07
Σοβαρά προβλήματα θέρμανσης σε δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
bika
bika