bika
PEF
bika
Weekinews
Κλείνει η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου
Κλείνει η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν  για την Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου που οδεύει προς κλείσιμο οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος αφήνοντας χωρίς δευτεροβάθμια  περίθαλψη όλα τα παιδιά του νησιού. Ενώ την ίδια στιγμή υπολειτουργούν τμήματα του νοσοκομείου όπως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού(ΜΤΝ) και το Αναισθησιολογικό
 
Όπως καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου  και η Ένωση Νοσοκομειακών ιατρών Ζακύνθου δρομολογείται άμεσα το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής, σαν αποτέλεσμα τεσσάρων συνεχόμενων  παραιτήσεων ιατρών της κλινικής, με τελευταία αυτή του Διευθυντή.
 
 «Η παραπάνω εξέλιξη, αποτελεί ιδιαίτερα επικίνδυνη συνθήκη για όλο τον παιδικό πληθυσμό του νησιού, αλλά και για τα νεογνά τα σημερινά, αλλά και όσα πρόκειται να γεννηθούν το επόμενο διάστημα» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.
 
Παράλληλα καταγγέλλουν ότι η  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού παραμένει από την σύστασή της εδώ και 18 χρόνια με μόνο δύο Νεφρολόγους, παρόλο που λειτουργώντας στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, διπλασίασε τα τελευταία τρία χρόνια τον αριθμό των αιμοκαθαρούμενων,  σε διπλές βάρδιες, ενώ αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται τέτοια υποστήριξη.
 
Ως εκ τούτω οι δύο νεφρολόγοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλους νεφροπαθείς και οι νέοι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να ξενιτεύονται για να κάνουν  αιμοκάθαρση με πολλά έξοδα και μεγάλη ταλαιπωρία.
 
Υποστελεχωμένο όμως είναι και το αναισθησιολογικό τμήμα με τις εφημερίες των ιατρών να μη καλύπτουν όλες τις ημέρες του μήνα, ενώ η Διοικητική υπηρεσία υπολειτουργεί, διαθέτοντας το μισό μόνο προσωπικό, από όσο θα χρειαζόταν.
 
Όπως καταγγέλλουν ΠΟΕΔΗΝ και ο Σύλλογος Εργαζομένων το νοσοκομείο λειτουργεί  με το 62% των οργανικών νοσηλευτικών θέσεων ακάλυπτες. Σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν και στο ιατρικό προσωπικό  σαν αποτέλεσμα συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων ( παιδιάτρων, χειρουργού, καρδιολόγων, δερματολόγου). Την ίδια στιγμή υπάρχει  έλλειψη ενδιαφέροντος, για τις λίγες μόνιμες ή επικουρικές θέσεις που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες. με συνέπεια την αποψίλωση του νοσοκομείου, από προσωπικό και υπηρεσίες.
 
Στέγνωσε οικονομικά το Νοσοκομείο
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι χαμηλότερος και από τα επίπεδα του παλιού νοσοκομείου, δεν επαρκεί πια ακόμα και για πετρέλαιο, οξυγόνο και αντιδραστήρια. Ήδη δρομολογήθηκαν μετακινήσεις κονδυλίων από το επικουρικό προσωπικό, σε προμήθειες υγειονομικού υλικού και όχι μόνο.
 
 Για τους παραπάνω λόγους και  με κυρίαρχο πρόβλημα της δρομολογούμενης αναστολής της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Ζακύνθου σε γενική συνέλευση  αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις   ζητώντας  άμεση γενναία χρηματοδότηση του νοσοκομείου, με προκήρυξη  ικανού  αριθμού  θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού,  και  παραϊατρικού προσωπικού, με επιπλέον κίνητρα για τους εργαζόμενους τους  προερχόμενους εκτός Ζακύνθου,  προκειμένου να έρθουν και να παραμείνουν στο νησί.

Της Χριστίνας Χατζηπαλαμουτζή 
 
 
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική Υγείας
 
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
Demo
bika
Almora
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19:50
Ένα στα δέκα νεογνά παγκοσμίως γεννιέται πρόωρα
19:10
Απειλή για τη δημόσια υγεία η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών
07:15
Στην «εντατική» οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Ελλάδα
19:10
Εκδόθηκε το ΦΕΚ για τα αναδρομικά των γιατρών
18:51
12μηνη ανανέωση συμβάσεων για 3.802 εργαζόμενους στην Υγεία
14:54
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ πλην γιατρών
07:11
Καρκίνος του παγκρέατος :Η έγκαιρη διάγνωση μετράει
22:13
ΠΑΣΥΠΥ: «Κρατούν την αναπνοή τους» οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα
09:00
Νέες αλλαγές στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού πλην γιατρών
08:34
Εμπλοκή με τη λήξη των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις
18:22
Ακινητοποιημένα τα ασθενοφόρα που δώρισε στο ΕΚΑΒ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
17:38
Κατέρρευσε το ταβάνι στο Κρατικό Νίκαιας και τραυμάτισε μητέρα ασθενή
22:09
Έργα 10.152.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση 4 νοσοκομείων στη Δυτική Ελλάδα
21:34
ΟΕΝΓΕ: Δεν κάνει «ούτε βήμα πίσω» για τα αναδρομικά
15:27
Τι προβλέπει η τροπολογία για τα αναδρομικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ
bika
bika