bika
PEF
bika
Weekinews
Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Εγκαινιάστηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η νέα Μονάδας Χημειοθεραπείας, η ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική και το συγκρότημα διαχείρισης μολυσματικών αποβλήτων υπό την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ Γιώργο Γιαννόπουλου
 
Παρόντες ήταν επίσης ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης κ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Νικολόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου κ.Ξενοφών Κάππα, ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ Αιγέας κ. Γεώργιος Παγώνης, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Ν.Μ.Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Μπασάκος, μέλη του Δ.Σ του Γ.Ν.Μεσσηνίας καθώς και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας.
 
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιαννόπουλος φανερά ικανοποιημένος για το έργο που παράγεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας συνεχάρη τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όπως και όλο το προσωπικό που συμβάλει καθημερινά στην επίτευξη τέτοιων στόχων.
 
Επισήμανε δε, τη μεγάλη σημασία της συλλογικής και συντονισμένης δράσης που αποτελεί και την απαραίτητη προϋπόθεση για τέτοιες επιτυχίες. Τέλος ευχαρίστησε τους δωρητές για την προσφορά τους διαβεβαιώνοντάς τους ότι τα χρήματά τους πιάνουν τόπο.
 
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Αρχιμανδρίτης κ. Φίλιππος, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και οι εκπρόσωποι των δύο Ιδρυμάτων. Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας της Ν.Μ.Καλαμάτας κ.Ιωάννης Αδαμόπουλος ο οποίος τόνισε το διαχρονικό αίτημα για την δημιουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία της κίνησης του τμήματος,  εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τα σημερινά εγκαίνια.
 
Στο βήμα ανέβηκε και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ. Μπασάκος ο οποίος μίλησε για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αναβάθμιση της Ν.Μ.Κυπαρισσίας τόσο σε θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όσο και σε στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό.
 
Συνεχίζοντας το λόγο έλαβε ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ. Γιώργος Μπέζος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους δωρητές για την πολύτιμη προσφορά τους, αναφέρθηκε στην σημασία των σημερινών εγκαινίων.
 
Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει ως κάτωθι:
 
«Σήμερα είναι μια ακόμη σημαντική μέρα για το Νοσοκομείο μας. Συνεχίζουμε με αγάπη και μεράκι αυτό το όμορφο ταξίδι μιας γενικευμένης συλλογικής προσπάθειας με στόχο την αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας που αυτό παρέχει.
Σήμερα είμαστε ΕΔΩ, για να γιορτάσουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ την ολοκλήρωση τριών ακόμη σημαντικών παρεμβάσεων που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παρεμβάσεις και έργα που χωρίς την στήριξη της Πολιτείας και των Ιδρυμάτων δεν θα είχαν υλοποιηθεί.
Και αναφέρομαι αρχικά στην δημιουργία της Νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας, ένα πραγματικό στολίδι που σε περιφερειακό επίπεδο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο προσφέροντας σημαντικότατες υπηρεσίες. Μια Μονάδα που οικονομικά στηρίχτηκε σε επίπεδο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με το ποσό των 60.000€ από το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και της διαμόρφωσης των υποδομών και του χώρου με το ποσό των 25.000€ από το ίδρυμα Αθανασίου Μαρτίνου. Σας ευχαριστούμε θερμά!!!
Δεύτερον η ανακαίνιση της Παιδιατρικής μας Κλινικής. Μια παρέμβαση που οικονομικά στηρίχτηκε με το ποσό των 30.000€ από την ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε εις μνήμη του τεχνικού της διευθυντή Ιωάννη Μπουσούνη. Σας ευχαριστούμε και εσάς θερμά  για ακόμη μια φορά.
Και τέλος η τρίτη παρέμβαση που έχει να κάνει με την εγκατάσταση συγκροτήματος μολυσματικών αποβλήτων διασφαλίζοντας την δυνατότητα του Νοσοκομείου αυτό-διαχείρισης των μολυσματικών του και μια εξοικονόμηση της τάξεως των 100.000€ ετησίως. Πραγματικά μια καινοτόμα τεχνολογία που εισάγεται στο Νοσοκομείο μας με την στήριξη και χρηματοδότηση του Υπ. Υγείας με το ποσό των 150.000€.
Για αυτά λοιπόν είμαστε σήμερα εδώ.»
 
Στη συνέχεια ο Διοικητής προχώρησε σε ένα εκτενή απολογισμό της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας παρουσιάζοντας τόσο οικονομικά όσο και λειτουργικά στοιχεία των τριών τελευταίων ετών καθώς και των δράσεων που επιτεύχθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα ενώ ανέφερε και τους στόχους του Ιδρύματος για το 2018.
 
Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών στους εκπροσώπους των Ιδρυμάτων και εν συνέχεια έγινε η ξενάγηση των προσκεκλημένων στους νέους ανακαινισμένους χώρους της Παιδιατρικής Κλινικής, ενώ ακολούθησε ο αγιασμός από τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ.Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο στο φιλόξενο χώρο της Νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας, η οποία στεγάζεται στον υπόγειο χώρο της Ν.Μ.Καλαμάτας.

Ακολούθησε η περιήγηση στο χώρο που στεγάζεται το συγκρότημα επεξεργασίας και διαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων όπου έγινε μία παρουσίαση της λειτουργίας τους τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την εξοικονόμηση πόρων για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα.
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική Υγείας
 
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
Demo
bika
Alzheimerathens
bika
KETHEA
bika
Roche
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20:23
Ο Γ. Μπασκόζος πρόεδρος της 26ης Μόνιμης Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης
19:05
Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός»
17:34
Θ. Ρόζενμπεργκ:Υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών στην Ελλάδα
16:48
Συστάσεις για τη διατροφή βρεφών-νηπίων από τη Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας
15:25
Εξηγήσεις από τον Πολάκη ζητά ο ΙΣΑ για τα νέα όρια συνταγογράφησης
13:57
Κοστολογήθηκε η εξέταση ογκολογικών βιοδειτκών BRCA1, 2 για το καρκίνο μαστού και ωοθηκών
12:27
Βουλή : Υπερψηφίστηκε η σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την υγεία
07:00
ΧΛΜ: Πρόγραμμα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς και εξοικονομεί πόρους για τα ταμεία
16:26
Στη ρύθμιση για τα αναδρομικά και οι γιατροί του ΕΣΥ
13:24
Στάση εργασίας στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δ. Αττικής την Τρίτη
12:05
Έκκληση για παιδικά και βρεφικά γάλατα από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
13:50
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το αλκοόλ ετοιμάζει το υπ. Υγείας
13:14
Αναγκαιότητα η ολική επαναφορά στη Διακήρυξη της Alma - Ata
07:35
ΕΟΠΥΥ: Λειτουργία βάσης δεδομένων 11 εκατομμυρίων ασφαλισμένων
15:55
Καρδιολόγοι: Όχι στα όρια συνταγογράφησης με λογιστικά κριτήρια
bika
bika