bika
PEF
bika
Weekinews
Ξανθός: Ρύθμιση για μείωση της συμμετοχής όταν επιλέγεται γενόσημο
Ξανθός: Ρύθμιση για μείωση της συμμετοχής όταν επιλέγεται γενόσημο
Ρύθμιση που θα οδηγεί σε ελάχιστη ή και μηδενική οικονομική επιβάρυνση του πολίτη όταν επιλέγει γενόσημο, επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας , σε συνεργασία μάλιστα με τη φαρμακοβιομηχανία και τους Θεσμούς.
 
Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός  μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στην Βουλή για την Προανακριτική της Ν. Δημοκρατίας  σημειώνοντας, ότι το πραγματικό πρόβλημα στη συζήτηση που πραγματοποιείται όλον αυτό τον καιρό για την υγεία με αφορμή την υπόθεση της Novartis, είναι η πολύ σημαντική οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για να έχουν τα φάρμακα τους.
 
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε με σθένος για ακόμη μία φορά, το γεγονός ότι η Αριστερή κυβέρνηση έχει το ηθικό πλεονέκτημα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην υγεία και το φάρμακο, και αναφέρθηκε ενδελεχώς στην συμμετοχή των ασθενών λέγοντας:«...παρά τη σοβαρή υποχώρηση της δημόσιας δαπάνης και παρά τις συνεχείς μειώσεις τιμών, το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών στο κόστος φαρμάκων έχει αυξηθεί. Γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να θριαμβολογεί όπως εσείς για τη μείωση της δαπάνης, γιατί πολύ απλά το κόστος σε μεγάλο βαθμό το μετακυλίσατε στον πολίτη. Έτσι από 15,39 % μεσοσταθμικά συμμετοχή το 2012 το πήγατε στο 25,79% το 2014, ποσοστό στο οποίο παραμένει και το 2017. Εμείς όντως δεν καταφέραμε στο πεδίο αυτό να ανακουφίσουμε την κοινωνία, πέραν της πολύ κρίσιμης σημασίας παρέμβαση για την πρόσβαση των ανασφάλιστων (ν.4368/2016). Γιατί το πλαίσιο ήταν στρεβλό και ασφυκτικό και για κάθε ελάφρυνση απαιτούνταν δημοσιονομικό ισοδύναμο που δεν υπήρχε. Αυτό όμως είναι το στοίχημα της επόμενης περιόδου και ήδη επεξεργαζόμαστε, σε διάλογο με τη φαρμακοβιομηχανία και τους δανειστές , μια ρύθμιση που θα οδηγεί σε ελάχιστη ή και μηδενική οικονομική επιβάρυνση του πολίτη όταν επιλέγει γενόσημο».
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης  στο 2ο συνέδριο του Συνδέσμου για το Δίκαιο και την Δεοντολογία Φαρμάκου η δαπάνη για τους ανασφάλιστους  το 2017 ανήλθε σε 165 εκατ. ευρώ και όπως δείχνουν το 2018 αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Και αυτό, διότι μόνο τον Ιανουάριο η δαπάνη για τους ανασφάλιστους έφθασε τα 18 εκατ. ευρώ.
 
Ο κ. Αποστολίδης από το βήμα του συνεδρίου επισήμανε πως «θα πρέπει να πάψει ο απίστευτος κανιβαλισμός που σημειώνεται κατά του κλάδου και να αποδοθούν ευθύνες».
 
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική Υγείας
 
bika
Intermed
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
Demo
bika
Abbvie
bika
Almora
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
14:22
ΠΙΣ: Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι οικογενειακοί γιατροί για τους πολίτες
13:57
Επιφυλακτικοί οι καρκινοπαθείς μέχρι να εφαρμοστεί η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα
20:06
Τρεις μήνες χαλασμένος ο αξονικός τομογράφος στο «Αμαλία Φλέμινγκ»
15:21
Γιατροί και ασθενείς ζητούν αλλαγές και παράταση στην εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού
14:53
Μηδενική συμμετοχή σε υποστηρικτικά φάρμακα για καρκινοπαθείς
07:00
Δωρεά υπερσύγχρονου μηχανήματος από το ΙΣΝ εξασφαλίζει έλεγχο νεογνών σε πανελλαδικό επίπεδο
20:47
«Αδειάζουν» τα νοσοκομεία από γιατρούς μέχρι το τέλος του έτους
15:13
Πάνω από 75 παιδιά εγκαταλελειμμένα με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομεία Παίδων
15:09
ΕΟΠΥΥ: Διμερής συμφωνία για τις αποζημιώσεις των παροχών σε είδος
15:03
Ανησυχία του ΠΙΣ για τις απολύσεις ιατρών
14:47
Αναδιπλώνεται το υπ. Υγείας για την υποχρεωτική εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό
07:31
Αποδεκατίζεται από γιατρούς η ΠΦΥ – Μένουν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι
22:58
ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Από δυσεύρετοι έως ανύπαρκτοι οι οικογενειακοί γιατροί
15:23
Στον «αέρα» η ΠΦΥ- Μόλις 1.200 οικογενειακοί γιατροί για όλους τους ασφαλισμένους
11:00
ΕΙΝΑΠ: Χωρίς στεφανιογράφο το Αττικό και ο Ευαγγελισμός εδώ και 15 ημέρες
bika
bika