bika
bika
Weekinews
Ξανθός: Ρύθμιση για μείωση της συμμετοχής όταν επιλέγεται γενόσημο
Ξανθός: Ρύθμιση για μείωση της συμμετοχής όταν επιλέγεται γενόσημο
Ρύθμιση που θα οδηγεί σε ελάχιστη ή και μηδενική οικονομική επιβάρυνση του πολίτη όταν επιλέγει γενόσημο, επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας , σε συνεργασία μάλιστα με τη φαρμακοβιομηχανία και τους Θεσμούς.
 
Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός  μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στην Βουλή για την Προανακριτική της Ν. Δημοκρατίας  σημειώνοντας, ότι το πραγματικό πρόβλημα στη συζήτηση που πραγματοποιείται όλον αυτό τον καιρό για την υγεία με αφορμή την υπόθεση της Novartis, είναι η πολύ σημαντική οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για να έχουν τα φάρμακα τους.
 
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε με σθένος για ακόμη μία φορά, το γεγονός ότι η Αριστερή κυβέρνηση έχει το ηθικό πλεονέκτημα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην υγεία και το φάρμακο, και αναφέρθηκε ενδελεχώς στην συμμετοχή των ασθενών λέγοντας:«...παρά τη σοβαρή υποχώρηση της δημόσιας δαπάνης και παρά τις συνεχείς μειώσεις τιμών, το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών στο κόστος φαρμάκων έχει αυξηθεί. Γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να θριαμβολογεί όπως εσείς για τη μείωση της δαπάνης, γιατί πολύ απλά το κόστος σε μεγάλο βαθμό το μετακυλίσατε στον πολίτη. Έτσι από 15,39 % μεσοσταθμικά συμμετοχή το 2012 το πήγατε στο 25,79% το 2014, ποσοστό στο οποίο παραμένει και το 2017. Εμείς όντως δεν καταφέραμε στο πεδίο αυτό να ανακουφίσουμε την κοινωνία, πέραν της πολύ κρίσιμης σημασίας παρέμβαση για την πρόσβαση των ανασφάλιστων (ν.4368/2016). Γιατί το πλαίσιο ήταν στρεβλό και ασφυκτικό και για κάθε ελάφρυνση απαιτούνταν δημοσιονομικό ισοδύναμο που δεν υπήρχε. Αυτό όμως είναι το στοίχημα της επόμενης περιόδου και ήδη επεξεργαζόμαστε, σε διάλογο με τη φαρμακοβιομηχανία και τους δανειστές , μια ρύθμιση που θα οδηγεί σε ελάχιστη ή και μηδενική οικονομική επιβάρυνση του πολίτη όταν επιλέγει γενόσημο».
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης  στο 2ο συνέδριο του Συνδέσμου για το Δίκαιο και την Δεοντολογία Φαρμάκου η δαπάνη για τους ανασφάλιστους  το 2017 ανήλθε σε 165 εκατ. ευρώ και όπως δείχνουν το 2018 αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Και αυτό, διότι μόνο τον Ιανουάριο η δαπάνη για τους ανασφάλιστους έφθασε τα 18 εκατ. ευρώ.
 
Ο κ. Αποστολίδης από το βήμα του συνεδρίου επισήμανε πως «θα πρέπει να πάψει ο απίστευτος κανιβαλισμός που σημειώνεται κατά του κλάδου και να αποδοθούν ευθύνες».
 
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική Υγείας
 
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:57
Μ. Παπαταξιάρχης : Δεν προτίθεμαι να διεκδικήσω την προεδρία του ΣΦΕΕ
16:55
«Πρεμιέρα» της διυπουργικής για τον εθνικό σχεδιασμό εκπαίδευσης επαγγελματιών Υγείας
19:51
ΠΟΕΔΗΝ: Ληγμένα υλικά στο Σισμανόγλειο –Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου
18:39
Δωρεάν ανώνυμη εξέταση HIV στο δημοτικό ιατρείο Κυψέλης
22:08
Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
10:30
Ξανθός: Ρύθμιση για μείωση της συμμετοχής όταν επιλέγεται γενόσημο
07:00
Σοβαρά προβλήματα στα διαχείριση ιατροδικαστικών περιστατικών στη Λακωνία
07:00
ΚΕΕΛΠΝΟ : Εκδήλωση για Νοσοκομεία χωρίς κάπνισμα
17:40
Αντίθετος ο ΠΣΦ στην δημιουργία νέου τμήματος Φυσικοθεραπείας στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών
15:39
Τέρμα τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς λόγω έλλειψης νοσηλευτών
13:45
Εγκαινιάστηκαν δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας σε Καμίνια και Περιστέρι
15:10
Εργαζόμενοι «Αττικόν» :Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη για τα ράντζα
14:29
Νέα Εξωτερικά Γυναικολογικά Ιατρεία στο «Αλεξάνδρα»
14:16
Αναβαθμίζονται τρία Δημοτικά Ιατρεία σε πολυδύναμα στην Αθήνα
16:38
Στο έλεος των ελλείψεων προσωπικού το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»
bika
bika