bika
bika
Weekinews
Συνέδριο στη Μελβούρνη για τον τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα
Συνέδριο στη Μελβούρνη για τον τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα
Αυστραλίας, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών,  σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και  τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης , υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος , στις 25 και  26 Νοεμβρίου 2017.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες  ,μέλη της Ελληνικής  και της Αυστραλιανής κυβέρνησης  καθώς και  ομογενείς που δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία στο χώρο του επιχειρείν, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της υγείας και του τουρισμού της Αυστραλίας.

Ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία .Το συνέδριο γίνεται στο πλαίσιο μιας σειρά σημαντικών δράσεων και διεθνών επαφών, με στόχο την ανάδειξη της χώρας μας ως διεθνούς αναγνωρισμένου προορισμού Τουρισμού Υγείας καθώς και την τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων πρώτος σταθμός ήταν  η Νέα Υόρκη, τον Οκτώβριο του 2016. Ακολούθησαν το Μόντρεαλ του Καναδά και το Σικάγο των ΗΠΑ, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017  καθώς και η  διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας στην Ιθάκη, τον Μάιο του 2017.

Ο επόμενος σταθμός είναι η Αυστραλία που είναι το «σπίτι» χιλιάδων Ελλήνων και μάλιστα η Μελβούρνη ,την πόλη που έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα της ομογένειας σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 600.000 Έλληνες που ζουν στην Αυστραλία οι 300.000 ζουν στην Μελβούρνη.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Γιώργος Πατούλης ,πρόεδρος του ΙΣΑ της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, τόνισε πως «ο  τουρισμός  υγείας μπορεί να γίνει η χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας. Καθώς μπορεί να συμβάλλει αφενός στην ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας και αφετέρου στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς του ιατρικού τουρισμού,  αφού διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα που της το επιτρέπουν, όπως είναι το συγκριτικά χαμηλό κόστος των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική επάρκεια και εμπειρία του ιατρικού προσωπικού και τις σύγχρονες υποδομές υγείας Για το λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει μια σειρά σημαντικών δράσεων  και διεθνών επαφών που έχουν στόχο την  ενημέρωση αναφορικά με τις προοπτικές του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, τις δυνατότητες ανάπτυξης και προώθησης υψηλής ποιότητας ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών καθώς και την  υλοποίηση των σχετικών επενδυτικών υποδομών μέσα στο διεθνές περιβάλλον ».
 
 
 
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Πολιτική Υγείας
 
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
GSK
bika
Demo
bika
bika
Abbvie
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18:00
Τσίπρας: Μεγαλόπνοο έργο οι ΤΟΜΥ αντίστοιχο της ίδρυσης του ΕΣΥ
10:00
ΟΕΝΓΕ: Προς λύση το θέμα των απλήρωτων επικουρικών γιατρών
14:47
Σισμανόγλειο-Φλέμιγκ-Παίδων Πεντέλης: Ψήφισμα εργαζομένων και φορέων ενάντια στη συγχώνευση
07:00
ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας για κρούσματα σαλμονέλας σε βρέφη
21:44
Ξανθος: Το προσφυγικό βρίσκεται πλέον σε νέα φάση- Χρειάζεται διϋπουργική συνεργασία
13:21
Παναττική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τρίτη
13:03
Αποσύρονται βρεφικά γάλατα της Lactalis λόγω σαλμονέλας
21:05
ΕΕΜ: Υπάρχουν μαστογράφοι που δεν πληρούν τις σωστές προδιαγραφές – Απαραίτητος ο έλεγχος της ποιότητας σε όλα τα εργαστήρια
20:31
Ξανθός: Ενδυνάμωση συνεργασιών των χωρών της ΕΕ για βιώσιμες τιμές στα καινοτόμα φάρμακα
17:24
Ξανθός: Πολιτικό και όχι επιχειρηματικό ζήτημα η πρόσβαση στα φάρμακα
16:28
ΕΛΛΟΚ: Η Επιτροπή ΗΤΑ είναι ελεγχόμενη και μειωμένου κύρους - Απογοητευμένοι οι ασθενείς
14:08
Ξανθός: Εγγυημένη η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών το 2018-Προανήγγειλε προσλήψεις γιατρών στα ΤΕΠ των νοσοκομείων
22:59
Πολύμηνες οι αναμονές στο ΕΣΥ για τους οδοντιατρικούς ασθενείς με HIV - Ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού
21:07
ΚΕΕΛΠΝΟ :Προκήρυξη 42 θέσεων εργασίας για την επιπλέον στελέχωση του προγράμματος PHILOS
19:09
Δέσμευση του ΣΕΙΒ στη Διαφάνεια και την ορθή επιχειρηματική και βιώσιμη ανάπτυξη
bika
bika