bika
bika
Weekinews
Blood-e & Space Hellas: Τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards
Blood-e & Space Hellas: Τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards
Με το βραβείο Bronze στην κατηγορία «Εργαζόμενοι» των φετινών Responsible Business Awards τιμήθηκε η αιμοδοσία που οργάνωσε η διαδικτυακή κοινότητα Blood-e για την εταιρεία Space Hellas. Με τίτλο «Disrupting a 20 year old tradition», η δράση της ομάδας Blood-e απέδειξε πως μπορεί να οργανωθεί μια διαφορετική αιμοδοσία, με αύξηση συμμετοχής κατά  70% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές!
 
Η εμπειρία της ομάδας Blood-e, υπήρξε καταλυτική για την επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς τα αποτελεσματικά εργαλεία επικοινωνίας και το αναλυτικό χρονικό πλάνο που εφαρμόστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και την αύξηση της συμμετοχής μιας ήδη ενεργοποιημένης ομάδας εργαζομένων. 
 
Η διαδικασία ξεκίνησε με μία εσωτερική καμπάνια επικοινωνίας της αιμοδοσίας, με πρωταγωνιστές 10 εργαζόμενους από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, οι οποίοι παρακίνησαν τους συναδέλφους τους για να συμμετάσχουν στη δράση. Το βίντεο συνοδεύθηκε από ενημερωτικό υλικό για όλους τους εργαζόμενους. Μια μέρα πριν την αιμοδοσία, προσφέρθηκε στους εργαζόμενους ένα ξεχωριστό πρωινό, επιμελημένο από τον σεφ του Blood-e, Παύλο Σφηκάκη, μαζί με πληροφορίες για τη διατροφή που βελτιώνει το αίμα μας και μια υπενθύμιση για την επόμενη ημέρα. Η αιμοδοσία είχε εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή, με αύξηση κατά 70%, και η ενέργεια ολοκληρώθηκε με ένα ανακεφαλαιωτικό βίντεο για τη δράση και τα τελικά αποτελέσματά της.
 
Η αιμοδοσία της εταιρείας Space Hellas είναι μία από τις πολλές που διοργανώνει κάθε χρόνο η κοινότητα Blood-e. Το 2017 η οργάνωση τιμήθηκε με μία ακόμη διάκριση, το Βραβείο Gold για τη συνεργασία της με την εταιρεία PwC, ενώ έχει πλέον σταθερή συνεργασία με 15 εταιρείες. Οι εταιρικές εκδηλώσεις αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι δράσεων του Blood-e και έναν από τους πυλώνες που εφαρμόζει για να πετύχουμε το στόχο του: την αύξηση του ποσοστού των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε να σωθούν ακόμη περισσότερες ζωές.
 
Από το 60% του πληθυσμού που μπορεί να δώσει αίμα στη χώρα μας, μόνο το 5% είναι εθελοντές αιμοδότες. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα και το Blood-e δημιουργήθηκε ακριβώς για να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, έχει αναπτύξει την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εθελοντική αιμοδοσία www.bloode.org, όπου οποιοσδήποτε μπορεί:
  • Να ενεργοποιήσει κλήση για ένα άτομο που έχει ανάγκη μετάγγισης αίματος, η οποία αποστέλλεται στο δίκτυο αιμοδοτών του οργανισμού και κοινοποιείται στις σελίδες του
  • Να δηλώσει εθελοντής αιμοδότης, δίνοντας απλά το email του, ώστε να ειδοποιηθεί για την επόμενη κλήση για αίμα.
 Επιπλέον, διοργανώνει δράσεις αιμοδοσίας με τη συμμετοχή του κοινού και αναπτύσσει πλήθος ενημερωτικών ενεργειών με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης αναφορικά με την εθελοντική αιμοδοσία.
 
 
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Business
 
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20:13
Boehringer Ingelheim: Στην τελική ευθεία η νέα παραγωγική μονάδα στο Κορωπί
14:43
Blood-e & Space Hellas: Τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards
21:13
Η Merck στους κορυφαίους εργοδότες σε Ευρώπη και Ελλάδα για το 2018
15:39
AbbVie: Διπλή διάκριση στα Αριστεία της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management
15:32
Genesis Pharma : Διακρίθηκε στα Growth Awards στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»
20:22
Στρατηγική συνεργασία Φαρμασέρβ --Λίλλυ και Galderma στον τομέα της δερματολογίας
23:04
DEMO: Με νέα λανσαρίσματα και σημαντικές συμφωνίες ανοίγει η αυλαία του 2018
19:51
Στη Γερολυμάτος International AEBE η αποκλειστική διάθεση προϊόντων της Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα
16:59
Η INC Research/Inventiv Health γίνεται Syneos Health
19:40
11ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management: Διερευνώντας τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη φαρμακευτική βιομηχανία
18:57
Νέο ενδοφλέβιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα από τη DEMO
07:00
MSD: Οι ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων της, οφείλονται στην παγκόσμια κυβερνο-επίθεση και στον τυφώνα Μαρία
22:18
ΕΥ: Ανάπτυξη 5% για τον κλάδο της ιατρικής τεχνολογίας το 2016
19:59
Pharmathen: Πουλάει την εμπορική της δραστηριότητα στην Ελλάδα και γίνεται αμιγώς εξαγωγική επιχείρηση
21:25
Ερευνητικό Κέντρο ELPEN: Πιστοποιείται ως Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο από φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης
bika
bika