bika
PEF
bika
Weekinews
Blood-e & Space Hellas: Τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards
Blood-e & Space Hellas: Τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards
Με το βραβείο Bronze στην κατηγορία «Εργαζόμενοι» των φετινών Responsible Business Awards τιμήθηκε η αιμοδοσία που οργάνωσε η διαδικτυακή κοινότητα Blood-e για την εταιρεία Space Hellas. Με τίτλο «Disrupting a 20 year old tradition», η δράση της ομάδας Blood-e απέδειξε πως μπορεί να οργανωθεί μια διαφορετική αιμοδοσία, με αύξηση συμμετοχής κατά  70% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές!
 
Η εμπειρία της ομάδας Blood-e, υπήρξε καταλυτική για την επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς τα αποτελεσματικά εργαλεία επικοινωνίας και το αναλυτικό χρονικό πλάνο που εφαρμόστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και την αύξηση της συμμετοχής μιας ήδη ενεργοποιημένης ομάδας εργαζομένων. 
 
Η διαδικασία ξεκίνησε με μία εσωτερική καμπάνια επικοινωνίας της αιμοδοσίας, με πρωταγωνιστές 10 εργαζόμενους από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, οι οποίοι παρακίνησαν τους συναδέλφους τους για να συμμετάσχουν στη δράση. Το βίντεο συνοδεύθηκε από ενημερωτικό υλικό για όλους τους εργαζόμενους. Μια μέρα πριν την αιμοδοσία, προσφέρθηκε στους εργαζόμενους ένα ξεχωριστό πρωινό, επιμελημένο από τον σεφ του Blood-e, Παύλο Σφηκάκη, μαζί με πληροφορίες για τη διατροφή που βελτιώνει το αίμα μας και μια υπενθύμιση για την επόμενη ημέρα. Η αιμοδοσία είχε εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή, με αύξηση κατά 70%, και η ενέργεια ολοκληρώθηκε με ένα ανακεφαλαιωτικό βίντεο για τη δράση και τα τελικά αποτελέσματά της.
 
Η αιμοδοσία της εταιρείας Space Hellas είναι μία από τις πολλές που διοργανώνει κάθε χρόνο η κοινότητα Blood-e. Το 2017 η οργάνωση τιμήθηκε με μία ακόμη διάκριση, το Βραβείο Gold για τη συνεργασία της με την εταιρεία PwC, ενώ έχει πλέον σταθερή συνεργασία με 15 εταιρείες. Οι εταιρικές εκδηλώσεις αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι δράσεων του Blood-e και έναν από τους πυλώνες που εφαρμόζει για να πετύχουμε το στόχο του: την αύξηση του ποσοστού των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε να σωθούν ακόμη περισσότερες ζωές.
 
Από το 60% του πληθυσμού που μπορεί να δώσει αίμα στη χώρα μας, μόνο το 5% είναι εθελοντές αιμοδότες. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα και το Blood-e δημιουργήθηκε ακριβώς για να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, έχει αναπτύξει την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εθελοντική αιμοδοσία www.bloode.org, όπου οποιοσδήποτε μπορεί:
  • Να ενεργοποιήσει κλήση για ένα άτομο που έχει ανάγκη μετάγγισης αίματος, η οποία αποστέλλεται στο δίκτυο αιμοδοτών του οργανισμού και κοινοποιείται στις σελίδες του
  • Να δηλώσει εθελοντής αιμοδότης, δίνοντας απλά το email του, ώστε να ειδοποιηθεί για την επόμενη κλήση για αίμα.
 Επιπλέον, διοργανώνει δράσεις αιμοδοσίας με τη συμμετοχή του κοινού και αναπτύσσει πλήθος ενημερωτικών ενεργειών με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης αναφορικά με την εθελοντική αιμοδοσία.
 
 
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Business
 
bika
Intermed
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
Demo
bika
Abbvie
bika
Almora
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13:12
Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη υψώνει τη σημαία της Αριστείας
14:28
Ο Menelaos Pangalos στα Prix Galien Greece 2019
13:45
ΕΥ:Η ανάπτυξη του κλάδου της ιατρικής τεχνολογίας απειλείται από τις εταιρείες τεχνολογίας
09:51
Roche Hellas: Διακρίθηκε για την επένδυσή της στην καινοτομία στα Salus Index 2018
17:05
Sobi:Αύξηση εσόδων 45% το γ’ τρίμηνο του 2018
09:30
Η DEMO διακρίθηκε για άλλη μια χρονιά στα Salus Index 2018
14:55
Βράβευση της Uni-pharma στα Salus Index 2018 για το νέο βιοκλιματικό εργοστάσιο, τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας
02:35
Νίκη Salospir έναντι της Bayer στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια
02:44
DEMO ΑΒΕΕ: Λανσάρει καινοτόμο σκεύασμα για την υποστήριξη της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας
08:00
Roche Hellas: Τέταρτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος έμμισθης επαγγελματικής εξειδίκευσης
15:21
Χρυσή διάκριση για την AbbVie στα HR Awards 2018
13:36
Δύο ακόμη βραβεία για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
07:00
DEMO ABEE: Δύο χρυσά βραβεία στα Healthcare Business Awards 2018
14:35
Με την καινοτομία στο επίκεντρο η συμμετοχή της AbbVie στην 83η ΔΕΘ
14:51
Η Leo Phama εξαγοράζει τη μονάδα δερματολογικών προϊόντων της Bayer
bika
bika