bika
DEMO
bika
Weekinews
Blood-e & Space Hellas: Τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards
Blood-e & Space Hellas: Τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards
Με το βραβείο Bronze στην κατηγορία «Εργαζόμενοι» των φετινών Responsible Business Awards τιμήθηκε η αιμοδοσία που οργάνωσε η διαδικτυακή κοινότητα Blood-e για την εταιρεία Space Hellas. Με τίτλο «Disrupting a 20 year old tradition», η δράση της ομάδας Blood-e απέδειξε πως μπορεί να οργανωθεί μια διαφορετική αιμοδοσία, με αύξηση συμμετοχής κατά  70% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές!
 
Η εμπειρία της ομάδας Blood-e, υπήρξε καταλυτική για την επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς τα αποτελεσματικά εργαλεία επικοινωνίας και το αναλυτικό χρονικό πλάνο που εφαρμόστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και την αύξηση της συμμετοχής μιας ήδη ενεργοποιημένης ομάδας εργαζομένων. 
 
Η διαδικασία ξεκίνησε με μία εσωτερική καμπάνια επικοινωνίας της αιμοδοσίας, με πρωταγωνιστές 10 εργαζόμενους από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, οι οποίοι παρακίνησαν τους συναδέλφους τους για να συμμετάσχουν στη δράση. Το βίντεο συνοδεύθηκε από ενημερωτικό υλικό για όλους τους εργαζόμενους. Μια μέρα πριν την αιμοδοσία, προσφέρθηκε στους εργαζόμενους ένα ξεχωριστό πρωινό, επιμελημένο από τον σεφ του Blood-e, Παύλο Σφηκάκη, μαζί με πληροφορίες για τη διατροφή που βελτιώνει το αίμα μας και μια υπενθύμιση για την επόμενη ημέρα. Η αιμοδοσία είχε εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή, με αύξηση κατά 70%, και η ενέργεια ολοκληρώθηκε με ένα ανακεφαλαιωτικό βίντεο για τη δράση και τα τελικά αποτελέσματά της.
 
Η αιμοδοσία της εταιρείας Space Hellas είναι μία από τις πολλές που διοργανώνει κάθε χρόνο η κοινότητα Blood-e. Το 2017 η οργάνωση τιμήθηκε με μία ακόμη διάκριση, το Βραβείο Gold για τη συνεργασία της με την εταιρεία PwC, ενώ έχει πλέον σταθερή συνεργασία με 15 εταιρείες. Οι εταιρικές εκδηλώσεις αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι δράσεων του Blood-e και έναν από τους πυλώνες που εφαρμόζει για να πετύχουμε το στόχο του: την αύξηση του ποσοστού των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, ώστε να σωθούν ακόμη περισσότερες ζωές.
 
Από το 60% του πληθυσμού που μπορεί να δώσει αίμα στη χώρα μας, μόνο το 5% είναι εθελοντές αιμοδότες. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα και το Blood-e δημιουργήθηκε ακριβώς για να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, έχει αναπτύξει την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εθελοντική αιμοδοσία www.bloode.org, όπου οποιοσδήποτε μπορεί:
  • Να ενεργοποιήσει κλήση για ένα άτομο που έχει ανάγκη μετάγγισης αίματος, η οποία αποστέλλεται στο δίκτυο αιμοδοτών του οργανισμού και κοινοποιείται στις σελίδες του
  • Να δηλώσει εθελοντής αιμοδότης, δίνοντας απλά το email του, ώστε να ειδοποιηθεί για την επόμενη κλήση για αίμα.
 Επιπλέον, διοργανώνει δράσεις αιμοδοσίας με τη συμμετοχή του κοινού και αναπτύσσει πλήθος ενημερωτικών ενεργειών με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης αναφορικά με την εθελοντική αιμοδοσία.
 
 
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Business
 
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
bika
TOMY
bika
BMS
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49
Ιστορική βράβευση για το DHI Global Medical Group
07:00
Shire Ελλάδος: Απέσπασε το βραβείο «Πρωταγωνιστής Ελληνικής Οικονομίας»
14:12
Χρυσό Βραβείο για την Pfizer Hellas στον Δείκτη CR Index και διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον
21:19
MSD & BΙΑΝΕΞ διευρύνουν της συνεργασίας τους στη θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας
07:09
Διεθνής διάκριση για την καμπάνια «Πιάσε το Μολύβι» στα SABRE Awards EMEA 2018
07:00
Νέοι επιστήμονες επισκέφθηκαν την βιομηχανία φαρμάκων Demo
21:31
Πρόταση εξαγοράς 197,9 εκατ. ευρώ από το CVC προς τη MIG για το Υγεία
15:57
Συνεργασίας Mylan με Fujifilm Kyowa Kirin Biologics για την εμπορική διάθεση βιο-ομοειδούς
17:35
Νέος επικεφαλής στη Sanofi Ελλάδος
15:11
Η Sobi λέει «Hello Greece» και γιορτάζει ένα χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα
12:19
Τριπλή διάκριση για την εκστρατεία «Πιάσε το Μολύβι» στα βραβεία της ΕΕΔΕ
07:07
Όμιλος ΙΑΣΩ: Αύξηση 286,6% στα καθαρά κέρδη το 2017
18:01
Διάκριση της Janssen Ελλάδος για το Εργασιακό Περιβάλλον
16:05
Η Shire Hellas εγκαινίασε τα νέα της γραφεία
16:13
Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών του πανεπιστημίου Stanford στη DEMO ABEE
bika
bika