bika
bika
Weekinews
AstraZeneca: Υποτροφία ύψους 35.842 ευρώ σε Ελληνίδα ερευνήτρια
 AstraZeneca: Υποτροφία ύψους 35.842 ευρώ σε Ελληνίδα ερευνήτρια
Tη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Βιομηχανικών Υποτροφιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» που πραγματοποιείτε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο προώθησης της εφαρμοσμένης επιστημονικής τεχνολογίας στην Ελλάδα ανκοίνωσε η AstraZeneca.
 
Συγκεκριμένα, η AstraZeneca στο πλαίσιο της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας, για τη δημιουργία φαρμάκων που βελτιώνουν καθημερινά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, θα καλύψει με το ποσό των 35.842 ευρώ, το 1/4 του συνολικού κόστους της τετραετούς έρευνας της Δρ. Φλωρεντίας Φωστήρα, με θέμα τη Μοριακή γενετική «Ανάλυση του καρκίνου των ωοθηκών».
 
Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα πλαίσιο εξειδικευμένων εκπαιδευτικών δράσεων της AstraZeneca που σαν στόχο έχουν την υποστήριξη της εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα, παρέχοντας υγιή κίνητρα σε Έλληνες ερευνητές να μείνουν και να παράγουν ερευνητικό έργο στη χώρα μας, με τρόπο που παράγει απτά εκπαιδευτικά και επιστημονικά οφέλη που επιστρέφουν ως προστιθέμενη αξία υγείας και θεραπείας στην ελληνική κοινωνία. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρωτοπόρου επιστημονικής έρευνας στην εξέλιξη της κοινωνίας, και με εφαλτήριο τη φιλοσοφία της που περικλείεται στη φράση “What Science can do”, η AstraZeneca στηρίζει έμπρακτα πρωτοβουλίες που προωθούν την εφαρμοσμένη έρευνα στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, στοχεύοντας στη δυναμική υποστήριξη επιστημόνων και ερευνητών  που έχουν πρωτοπορήσει και διακριθεί σε αυτούς τους τομείς, με τρόπο πρακτικό και ωφέλιμο για τον άνθρωπο και την κοινωνία.  

Η Χριστίνα Κεφαλά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας της AstraZeneca Ελλάδας, δήλωσε πως  «είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που στο πλαίσιο της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας, στηρίζουμε εφαρμοσμένες και στοχευμένες ερευνητικές δράσεις που εκπορεύονται από έγκριτους επιστημονικούς φορείς διεθνούς κύρους, με τη συμμετοχή ερευνητών-επιστημόνων. Στεκόμαστε αρωγοί στο πλευρό της Δρ. Φωστήρα και του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σε μια προσπάθεια να ενδυναμωθεί η έρευνα, η στενή επαφή και αλληλεπίδραση των νέων επιστημόνων με δομές της βιομηχανίας, στηρίζοντας την μετέπειτα σταδιοδρομία τους και κυρίως ενισχύοντας την καινοτομία και  τις θετικές επιπτώσεις της, στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.»
 
 
Tags:
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Business
 
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20:13
Boehringer Ingelheim: Στην τελική ευθεία η νέα παραγωγική μονάδα στο Κορωπί
14:43
Blood-e & Space Hellas: Τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards
21:13
Η Merck στους κορυφαίους εργοδότες σε Ευρώπη και Ελλάδα για το 2018
15:39
AbbVie: Διπλή διάκριση στα Αριστεία της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management
15:32
Genesis Pharma : Διακρίθηκε στα Growth Awards στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»
20:22
Στρατηγική συνεργασία Φαρμασέρβ --Λίλλυ και Galderma στον τομέα της δερματολογίας
23:04
DEMO: Με νέα λανσαρίσματα και σημαντικές συμφωνίες ανοίγει η αυλαία του 2018
19:51
Στη Γερολυμάτος International AEBE η αποκλειστική διάθεση προϊόντων της Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα
16:59
Η INC Research/Inventiv Health γίνεται Syneos Health
19:40
11ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management: Διερευνώντας τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη φαρμακευτική βιομηχανία
18:57
Νέο ενδοφλέβιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα από τη DEMO
07:00
MSD: Οι ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων της, οφείλονται στην παγκόσμια κυβερνο-επίθεση και στον τυφώνα Μαρία
22:18
ΕΥ: Ανάπτυξη 5% για τον κλάδο της ιατρικής τεχνολογίας το 2016
19:59
Pharmathen: Πουλάει την εμπορική της δραστηριότητα στην Ελλάδα και γίνεται αμιγώς εξαγωγική επιχείρηση
21:25
Ερευνητικό Κέντρο ELPEN: Πιστοποιείται ως Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο από φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης
bika
bika