bika
PEF
bika
Weekinews
Η DEMO στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Η DEMO στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει έμπρακτα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO μέσα από σειρά δράσεων που αφορούν  το περιβάλλον, τις  ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρας μας τα τελευταία χρόνια.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η DEMO από το  2011 που ξεκινά η ουσιαστική μεγάλη ύφεση για την Ελλάδα η εταιρεία  όχι μόνο δεν προχώρησε σε απολύσεις και μειώσεις προσωπικού αλλά αντιθέτως προσφέρει διαρκώς νέες θέσεις και ευκαιρίας εργασίας. Πριν από 2 χρόνια η DEMO απασχολούσε 650 άτομα και σήμερα φτάνει τους 850, με το 65% των εργαζομένων να είναι ηλικίας 25-40 και ένα στα τρία άτομα να έχει τουλάχιστον 8ετή εμπειρία. Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την Ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και «τροφοδοτείται» από υψηλό επιστημονικό προσωπικό, κάτι που αποκτά μεγαλύτερη σημασία τώρα, στην εποχή του brain drain. 
 
Να σημειώσουμε ότι σε κοινωνικό επίπεδο η δραστηριότητα της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκων γενικά, έχει θετικό αντίκτυπο στον τομέα της απασχόλησης, καθώς, ενώ κατέχει μερίδιο που αντιστοιχεί στο 20% εγχώριας αγοράς φαρμάκου, καλύπτει πάνω από το 60% των θέσεων εργασίας του κλάδου, προσφέροντας δουλειά απευθείας σε πάνω από 11.000 εργαζόμενους και επηρεάζοντας άμεσα ή έμμεσα συνολικά 53.000 θέσεις εργασίας.

Προγράμματα για την υγεία των  εργαζόμενων 
Η DEMO κατανοώντας τις ανάγκες των εργαζομένων επενδύει συστηματικά στη φροντίδα της υγείας των εργαζομένων της εταιρείας και στην ασφάλειά τους παρέχοντας  σε όλους ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης και ένα σύγχρονα εξοπλισμένο ιατρείο της εταιρείαεξοπλισμένο με μηχανήματα όπως καρδιογράφος, απινιδωτής, κ.α
 
Μάλιστα πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασία με  Μαιευτήρα,  Χειρουργό – Γυναικολόγο, ο οποίος θα παρέχει σε ειδικό χώρο εντός των εγκαταστάσεων δωρεάν υπηρεσίες σε κάθε εργαζόμενη που θα ήθελε να συζητήσει οποιοδήποτε γυναικολογικό θέμα.
 
Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε γυναικολογικό ιατρείο, στο οποίο οι γυναίκες εργαζόμενες της DEMO εξετάζονται εγκαίρως και δωρεάν με TEST PAP ή/και ψηλάφηση μαστού. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το θέμα του χρόνου αλλά και του κόστους, είναι δύο σημαντικοί λόγοι που οι γυναίκες αμελούν το πολυτιμότερο δώρο, την υγεία τους. Η πρωτοποριακή αυτή ενέργεια της Βιομηχανίας, προσφορά στο γυναικείο προσωπικό  της που αριθμεί τα 450 άτομα, αποτελεί  πρωτοτυπία, για τα ελληνικά αλλά και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα στον ιδιωτικό τομέα.
 
Η επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας έγινε τον Νοέμβριο,  όπου σε μια  κατάμεστη αίθουσα ο ιατρός μίλησε στις εργαζόμενες της DEMO για το σημαντικό θέμα του Καρκίνου του Μαστού, ενώ οι επισκέψεις / ραντεβού πραγματοποιούνται εντός των εγκαταστάσεων μία φορά την εβδομάδα και βέβαια  είναι δωρεάν για όλες τις εργαζόμενες.  
 
Προσφορά εθελοντικής εργασίας
Στον πυρήνα της κοινωνικής προσφοράς της DEMO βρίσκεται και η εθελοντική προσφορά  των εργαζομένων. Τον Μάρτιο του 2017 διοργανώθηκε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά η ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων της εταιρείας.  Οι μονάδες που συλλέγονται κάθε χρόνο εμπλουτίζουν την Τράπεζα Αίματος της DEMO και είναι διαθέσιμες για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών του ανθρώπινου δυναμικού της. 
 
Εθελοντικά επίσης συγκέντρωσαν ρούχα, παπούτσια και πολλά είδη για τα hot spots των προσφύγων τα οποία και παρέδωσαν στον Ερυθρό Σταυρό την χρονιά που μας πέρασε ενώ η εταιρεία υποστηρίζει τον Οργανισμό MAKE – A – WISH (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) αγοράζοντας αστέρια της ευχής στις εορτές  και συμμετέχοντας στον Μαραθώνιο της Αθήνας με την ομάδα του. 
 
Τέλος εκτός από την ποδοσφαιρική Ομάδα της DEMO, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια 2017 στο τουρνουά 5 Χ5 του ΣΦΕΕ,  πρόσφατα συστάθηκε και θεατρική ομάδα των εργαζομένων όπου στόχο έχει για τη σεζόν 2017-2018 να ανεβάσει μια παιδική παράσταση που θα παρουσιάσει σε ΜΚΟ, Νοσηλευτικά Ιδρύματα Παίδων, κλπ   
 
Προσφορά σε Οργανισμούς και ευπαθείς ομάδες
Η DEMO προμηθεύει Διεθνείς Οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη, τη Unicef, τον WHO, τους MSF, τον Ερυθρό Σταυρό ενώ στην Ελλάδα προσφέρει σε σταθερή βάση υποστήριξη σε Κοινωνικά Φαρμακεία και Παντοπωλεία, Κοινωνικά Ιατρεία, Ιατρικά κέντρα νησιών του Αιγαίου, Συλλόγους Ασθενών, στην Ομάδα Αιγαίου κ.α.
 
Πρόσφατα η DEMO προχώρησε στην στήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με δωρεά ενός σημαντικού ποσού, ενώ στους ορούς  της εταιρείας απεικονίστηκε το γνωστό σήμα του Χαμόγελου ως υπενθυμηστικό της δράσης του. Τέλος στήριξε για άλλη μια χρονιά την προσπάθεια της Ομάδας Αιγαίου καθώς δώρισε τον εξοπλισμό για το Αγροτικό Ιατρείο Φούρνων ( δωρεά φαρμάκων, αναλωσίμων και ιατρικών συσκευών για τις ανάγκες των κατοίκων) .   
 
Περιβάλλον
Η εταιρεία ενδιαφέρεται έντονα για το περιβάλλον και για αυτό ακολουθεί πρόγραμμα ανακύκλωσης. Το 2016 η  Demo ανακύκλωσε 1.128.785 kg πλαστικό (1.129tn),χαρτί - χαρτόνι 134,71 tn, αστικά απόβλητα 365,07 tn, σίδερα για scrap 15,74tn,541 kg  ηλεκτρικών συσκευών,500 kg  λιπαντικών ελαίων και 244 kg μπαταριών.
 
 
Η προαγωγή του αθλητισμού αποτελεί άλλη μια προτεραιότητα για την DEMO, την οποία υπηρετεί υποστηρίζοντας Έλληνες αθλητές που αντιμετωπίζουν σοβαρές αντικειμενικές δυσκολίες για την άσκηση του αθλήματός τους και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τη δύναμή ψυχής τους. Η DEMO είναι μέλος οργανισμών και φορέων, ενώ συμμετέχει σε πρωτοβουλίες όπως το «Sustainable Greece 2020», γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι ενεργός και συνεπής Κοινωνικός Εταίρος.
 
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Business
 
bika
Intermed
bika
bika
bika
Genesis Pharma
bika
bika
Demo
bika
Abbvie
bika
Almora
bika
bika
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20:42
Η Sanofi και η Regeneron αναδιαμορφώνουν τη συνεργασία στον τομέα της ανοσο-ογκολογίας
15:55
ΕΥ: Οι επιχειρήσεις στον κλάδο της υγείας θα πρέπει να εστιάσουν στις νέες τεχνολογίες και την εμπειρία του καταναλωτή
13:12
Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη υψώνει τη σημαία της Αριστείας
14:28
Ο Menelaos Pangalos στα Prix Galien Greece 2019
13:45
ΕΥ:Η ανάπτυξη του κλάδου της ιατρικής τεχνολογίας απειλείται από τις εταιρείες τεχνολογίας
09:51
Roche Hellas: Διακρίθηκε για την επένδυσή της στην καινοτομία στα Salus Index 2018
17:05
Sobi:Αύξηση εσόδων 45% το γ’ τρίμηνο του 2018
09:30
Η DEMO διακρίθηκε για άλλη μια χρονιά στα Salus Index 2018
14:55
Βράβευση της Uni-pharma στα Salus Index 2018 για το νέο βιοκλιματικό εργοστάσιο, τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας
02:35
Νίκη Salospir έναντι της Bayer στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια
02:44
DEMO ΑΒΕΕ: Λανσάρει καινοτόμο σκεύασμα για την υποστήριξη της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας
08:00
Roche Hellas: Τέταρτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος έμμισθης επαγγελματικής εξειδίκευσης
15:21
Χρυσή διάκριση για την AbbVie στα HR Awards 2018
13:36
Δύο ακόμη βραβεία για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
07:00
DEMO ABEE: Δύο χρυσά βραβεία στα Healthcare Business Awards 2018
bika
bika